بیش فعالی
اختلال بيش فعالي يک اختلال عصبي است به اين معني که ابتلا به اين عارضه بر مغز و عصبها در کودکان و بزرگسالان تأثير ميگذارد. مشخصه اين اختلال مشکلات مربوط به توجه و تمرکز، کنترل تکانههاي بدن و بيش فعالي است. دلایل مختلف اعم از ژنتيکي و محيطي باعث بوجود آمدن اين اختلال ميشوند.
اختلال کم توجهي و بيش فعالي فقط مربوط به دوران کودکي نيست. با اينکه علائم اختلال کم توجهي و بيش فعالي از دوران کودکي شروع ميشود اما ممکن است تا دوران جواني و بزرگسالي ادامه يابد. بيش فعالي معمولاً تا دوران نوجواني کودک ادامه مييابد اما مشکلات عدم تمرکز، بهم ريختگي و ضعف در کنترل تکانههاي بدن غالباً تا دوران بزرگسالي هم ادامه مييابد.
علل ابتلا به اختلال کم توجهي و بيش فعالي چيست؟
اخيراً تحقيقات نشان دادهاند که اختلال کمتوجهي و بيش فعالي به دليل اثر متقابل ژنها و عوامل محيطي به وجود ميآيد؛ مانند بسياري از بيماريهاي ديگر، برخي از عوامل ممکن است باعث ابتلا به اختلال کمتوجهي و بيش فعالي شود که عبارتند از:
ژنها
سيگار کشيدن، مصرف الکل يا مواد مخدر در دوران بارداري
قرار گرفتن در محيطهاي آلوده و سمي در دوران جواني مانند محيطهايي که در آن سرب زيادي وجود دارد
وزن کم مغز
ضربه و آسيبهاي مغزي
علائم
اختلال کمتوجهي و بيش فعالي شامل طيف گستردهاي از علائم ميشود که تشخيص آن را دشوار ميکند. به همين دليل است که براي تشخيص اختلال کمتوجهي و بيش فعالي بايد از دي اس ام فايو استفاده کرده و علائم را در تنظيمات چندگانه آن قرار داده و بيمار را حداقل به مدت 6 ماه مورد بررسي قرار داد.
علائم شايع اختلال کمتوجهي و بيش فعالي عبارتند از:
مشکل در تمرکز کردن
بيقراري
اختلال در گوش دادن
حرف زدن پيدرپي
ناراحتي و بيقراري
مشکل نشستن
عجول بودن
مشکل در کنترل خلقوخو
ضعف در مهارتهاي اجتماعي
تأخير در رشد
مشکل در سازمانيافتگي
ضعف در مديريت زمان
افراد مبتلا به اختلال کمتوجهي و بيش فعالي، همه اين علائم را ندارند يا ممکن است برخي از اين علائم را داشته و برخي را نداشته باشند. علائم اختلال کمتوجهي و بيش فعالي، خود را در زمان کودکي نشان ميدهند اما اين اختلال در والدين نيز با اين باور که بخشي از کودکي است، وجود دارد.
تشخيص
علت اصلي ابتلا به اختلال کمتوجهي و بيش فعالي نامشخص است. عوامل ژنتيکي در گسترش اختلال کمتوجهي و بيش فعالي نقش دارند. اگر والدين به اين اختلال مبتلا باشند احتمال اين که کودکان آنها نيز دچار اختلال کمتوجهي و بيش فعالي شوند تا 50 درصد افزايش مييابد.
عوامل ديگر مانند کودکان زودرس، کودکاني که سر آنها آسيب ديده است و يا قرار گرفتن در محيطهاي سمي نيز باعث افزايش احتمال ابتلا به اين اختلال ميشود. اينها موضوعات تحقيقات وسيعي است که در حوزه اختلالات رواني در حال انجام است. تشخيص پزشک مبتني بر علائم، سوابق خانوادگي و استفاده از دي اس ام 5 انجام است.
کدام قسمت از مغز تحت تأثير اختلال کمتوجهي و بيش فعالي قرار ميگيرد؟
لوب جلويي مغز، هسته دمدار و مخچه در کودکان با علائم شديدتر اختلال کمتوجهي و بيش فعالي، کوچکتر است. اين نواحي مغز، تمرکز، کنترل تکانهها، جلوگيري از بروز احساسات و توان حرکتي فرد را تنظيم ميکنند که در کودکان مبتلا به اختلالات کمتوجهي و بيش فعالي داراي مشکل هستند.
درمان از ديد هوميوپاتي : همانطوريکه در طول توضيح بيماري به آن اشاره شد به نظر نوروترانسميترهايي(مواد شيميايي داخل بدن) که مسئول فعاليت و تمرکز فرد هستند بهم ريخته اند ( به علت ژنتيک ، ضربه مغزي ، مننژيت و آنسفاليت و يا ……. ) که سبب علائم زيادي در فرد شده و لذا بايد سعي کرد تا اين مواد در بدن به حالت بالانس و هماهنگي مجدد برسند تا فرد آرامش را در خود احساس نمايد چرا که اين افراد متوجه اين قضيه در خود نمي باشند و هيچگونه اراده و لجبازي ارادي در اين افراد وجود ندارد بلکه به علت عدم توازن در سيستم بيوشيميايي بدنشان نمي توانند آرامش و تمرکز داشته باشند و نه اينکه نمي خواهند .
به همين علت هرچندکه رفتاردرماني به اين کودکان مي تواند کمک کند اما درمان کننده نيست و باز به همين دليل نبايد با اين کودکان بدرفتاري شود چرا که اعمال و حرکاتشان در بسياري از موارد از کنترلشان خارج است و در درمان هوميوپاتي توسط شرح حال به کل علائم(جسمي – اعصاب و روان) توجه نموده و به بهم ريختگي اصلي پي برده و با دادن داروهايي که بتوانند اين علائم را به درستي پوشش دهند سيستمهايي با عملکرد پائين را وادار به فعاليت صحيح نمود .
021-77911005
09104560830
نارمک خ ۴۶ متری شرقی روبروی بیمارستان انصاری ساختمان ۳۸۴ واحد
021-77911005
09104560830
