مشاوره تحصيلي فرصتي است براي تبادل اطلاعات طراحي شده براي کمک به دانش آموزان در دستيابي به اهداف آموزشي و حرفه اي دانش آموز.مشاوره مسئوليت مشترک بين مشاور و دانش آموز است.در نهايت، دانشجو مسئوليت تصميم گيري هاي خود را دارد.مشاوره تحصيلي به عنوان يک راهکار موثر در کنار دانش آموز و دانشجو خواهد بود.
مشاوران تحصيلي مي توانند در اين مدت با کمک دانش آموزان و يا دانشجو ، با درک نيازها و تعيين منابع در دسترس ،دانش آموز و يا دانشجو را به اهدافش برساند.والدين هم ميتوانند از تمام برنامه ها و پيشرفت هاي دانش آموز و از رابطه مشاوره اي بين مشاور متخصص و دانش آموز خود مطلع شوند.
ضرورت راهنمايي و مشاوره
تحول جامعه از حالتى ساده و ابتدائى به وضعى پيچيده ، مشکلاتى را براى انسان ها به وجود آورده است که پيشگيرى و حل آنها نیاز بهرهگيرى از راهنمايى و مشاوره را ضرورت مىبخشد. در جوامع اوليه بر اثر سادهبودن زندگي، روابط افراد با يکديگر نزديک و صميمى بود و مشکلات آنان اغلب بهطور کدخدامنشى توسط نزديکان و وابستگان حل مىشد. با گسترش جامعه، روابط افراد پيچيدهتر گرديد و لزوم راهنمايى جدىتر مطرح شد، هر قدر جامعه گستردهتر و روابط افراد پيچيدهتر باشد، نياز به ارائه خدمات راهنمائى بيشتر احساس مىگردد.
اهميت مشاوره تحصيلي و تاثيرات آن
خدمات مشاوره اي از جنبه هاي مختلف فردي، اجتماعي، اقتصادي، مديريتي و … بررسي مي شوند که هرکدام حائز اهميت هستند.خدمات مشاوره اي مي تواند مشورت دادن، فرايند تسهيل در مديريت و آموزش، ارائه پيشنهاد مناسب باشد.ممکن است اين سوال ايجاد شود که مشاوره و خدمات مشاوره چه اهميتي داراز لحاظ فردي اگر بخواهيم بررسي کنيم، بخش مهمي از خدمات مشاوره اي به افراد تعلق مي گيرد.ممکن است افراد زيادي که وارد سازمان ها و محيط هاي کاري شده باشند، در گذشته از جامعه دور مانده و در روابط اجتماعي نتواند موفق عمل کند.
با توجه به اينکه نه در مدارس به وضعيت ارتباطي افراد توجه مي شود و آموزش هاي لازم به دانش آموزان داده نمي شود و نه بسترهاي مناسبي فراهم است، اين افراد دور مانده از جامعه آسيب هاي زيادي را ممکن است متحمل شده و حتي جامعه گريز باشند.
مشاوره مشورت و دريافت کمک اطلاعاتي درباره يک موضوع است که بين مراجع (کمکگيرنده) و متخصص (مشاور) انجام ميگيرد. مشاوره در موضوعات و زمينههاي مختلف علمي و براي اهداف گوناگون انجام ميشود که در ميان مردم، بيشتر جنبه روانشناختي معروف است که هدف از آن بهبود وضعيت روحي–رواني و کيفيتبخشي به زندگي مراجع از جهت روانياست.
مشاور، در مشاورههاي خانواده، شغلي، تحصيلي و توانبخشي نيز از مهارتهاي روانشناختي کمک ميگيرد.مشاوره، دادن پند و اندرز نيست؛ پاسخ دادن به سؤالات و يافتن راه حل مشکلات نيست؛ دستور دادن و تعيين تکليف کردن نيست؛ دادن اطلاعات نيست؛ تجزيه و تحليل مراجع هم نيستمشاوره، يک جريان يادگيري است که از طريق رابطه بين دو نفر صورت مي گيرد. در اين رابطه، مشاور با داشتن مهارت ها و صلاحيت هاي علمي و حرفه اي، مي کوشد تا با روش هاي منبطق بر نيازمندي هاي مراجع، او را ياري کند تا خود را بيشتر بشناسد و بينشي را که به اين طريق درباره خويشتن کسب مي کند، در زمينه هدف هاي معين که آنها را به صورت واقع بينانه اي درک کرده، به طور مؤثري مورد استفاده قرار دهد و در نتيجه، به فردي خلاق تر و شادمان تر در جامعه خود تبديل شود.
چرا به مشاوره نياز داريم؟
مدتهاست با مشکلي دست و پنجه نرم ميکنيد، راهحلهاي مختلفي به نظرتان ميرسد. اما نهايتا ميدانيد بايد با کسي حرف بزنيد و از او مشورت بگيريد. همه افراد آشنا را از نظر ميگذرانيد اما هر بار دچار شک و ترديد ميشويد و بالاخره تصميم مي گيريد به سراغ يک مشاور برويد. تمامي رابطه ها خواه ناخواه با سختي هايي مواجه خواهد شد. موفقيت شما در لحظات سخت بستگي به آن دارد که چگونه اين دوران را که تفاوت بين با هم بودن و جدا شدن است اداره کنيد.
اهميت مشاور تحصيلي و تاثيرات آن
دانشآموز يکى از قطبهاى جريان آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش زمانى مؤثر و مفيد خواهد بود و بدرستى انجام خواهد پذيرفت که دانشآموز از آمادگى کافى در ابعاد جسمي، ذهني، رواني، اجتماعى و اخلاقى برخوردار باشد. چنانچه دانشآموز از نظر جسمى ناراحت و بيمار باشد، آموزش و پرورش او بدرستى عملى نخواهد بود و مطالب ارائه شده به خوبى ياد گرفته نخواهد شد. در اين مورد، از طريق راهنمائى و مشاوره مىتوان دانشآموز و خانواده او را با نکات ضرورى در زمينه بهداشت و پيشگيرى از بيمارىها آشنا ساخت و با ارجاع به موقع نزد متخصص- که در برنامه راهنمايى پيشبينى مىشود – به رفع مشکلات و نارسائىها اقدام کرد. مجموعه اين فعاليتها نهايتاً دانشآموز را از نظر جسمى براى آموزش و پرورش و وقوع يادگيرى مؤثر، آماده مىسازند.
مشاوره تحصيلي در زمينه انتخاب رشته و راهنمايي شغلي
در اين زمينه مشاور به دانش آموز کمک ميکند با اطلاع از ويژگيها و شرايط خود، رشتهها و شرايط جامعه تصميم مناسبي در مورد انتخاب رشته تحصيلياش اتخاذ کند. چنين فرايندي چه در سال اول دبيرستان و براي انتخاب رشته تحصيلي دوره متوسط صورت بگيرد و چه براي انتخاب رشته دانشگاهي تفاوت چنداني نميکند. آشنايي مشاور با ويژگيها و مقررات موجود مربوط به هر دوره (متوسط يا دانشگاهي) بسيار حائز اهميت است. مشاور تلاش ميکند علاوه بر اينکه مراجع را از جنبههاي مختلف هوشي، استعداد و علايق شناسايي کند بلکه اين شناخت را با شناختهاي خود دانش آموز درهم ميآميزد و با در نظر گرفتن مقررات بيروني و شرايط ويژه جامعه اقدام به تصميمگيري کنند.ويژگيهاي خود دانش آموز که بايد شناسايي شوند عبارتند از: ميزان بهره هوشي، نمرات تحصيلي او، تعيين نقاط قوت و ضعف او در دروس مختلف، بررسي علايق و استعدادهاي او در زمينه رشتهها و مشاغل. براي اينکار گاهي مشاور از آزمونهايي چون تست هوش، آزمون رغبت سنج و آزمونهاي سنجش استعداد کمک ميگيرد. از سوي ديگر بايد دانش آموز شناخت کاملي نيز از خود رشته تحصيلي بدست آورد. اينکه چه دروسي در آن مطالعه ميشوند، آينده شغلي آن چيست؟ و…
مشاوره تحصيلي در زمينه مطالعه و حافظه
برخي از دانش آموزان با وجود اينکه افت تحصيلي نشان نميدهند، اما ممکن است نياز به آموزش شيوههاي صحيح مطالعه و روشهاي بهسازي حافظه داشته باشند. آموزش چنين روشهايي ميتواند به جلوگيري از اتلاف وقت دانش آموز و بالا بردن بهرهوري او کمک کند. برنامهريزي براي مطالعه، رعايت اصول يادگيري در برنامهريزي براي مطالعه، رعايت ويژگيهاي حافظههاي مختلف ميتواند به دانش آموز کمک کند تا روش مطالعه صحيحي داشته باشد و نتيجه بهتري کسب نمايد.
021-77911005
09104560830
نارمک خ ۴۶ متری شرقی روبروی بیمارستان انصاری ساختمان ۳۸۴ واحد
021-77911005
09104560830
